October 2012

  • وقتی ما ابزار کمپانی های بزرگ می شویم

    مدت هاست که به عنوان یک کاربر در شبکه های مختلف اجتماعی عضو هستم و با انها مثل همه افراد دیگه کار می کنم از نوشتن خاطرات تا حالات روحی و روانی تا گذاشتن عکس های مختلف از گردش ها و جاهایی که رفته ام. مدتی هست که برای علاقه شخصی بخش مربوط به توسعه دهنده های فیسبوک رو مطالعه می کنم. نوشتن یک برنامه و یا بازی برای فیسبوک کار بسیار پیچیده و سختی نیست. برنامه هایی که به راحتی و با بک تایید کردن شما می تونن تمام اطلاعات شخصی شما رو در بانک اطلاعات خودشون ذخیره کنن و هزار و یک استفاده شخصی از اون ها انجام بدهند. منظورم اینجا خود فیسبوک نیست بلکه برنامه های زیر مجموعه هست

    برای نمونه یه برنامه رو تازگیا دیدم که خیلی طرفدار پیدا کرده و اکثر دوستان من توی فیسبوک از اون استفاده کردند . برنامه ای که تقریبا می تونم بگم برای جمع کردن اطلاعات کاربران نوشته شده.

    ما توی شبکه اجتماعی فیسبوک چندین نوع روش جمع اوری اطلاعات هست یکی از اون ها خوب دیدن عمومی کاربران توی این شبکه هست یعنی کاربر یا روبات به صورت دستی شروع به دیدن صفحات می کنه و اطلاعات رو ذخیره می کنه . یه روش دیکه نوشتن یه برنامه برای فیسبوک و پخش اون مثل برنامه -همسر شما چه شکلی خواهد بود ؟ - برنامه ای که وقتی می خواهی از اون استفاده کنی به واضحی هر چه تمام تر نوشته است . شما با استفاده از این برنامه اجازه می دهید. اطلاعات شخصی - ایمیل - عکس ها - استاتیوس ها و عکس های اشتراک گذاشته شده توسط شما رو ذخیره کنم. کاربران هم با این تیتر جذاب بر روی تایید کلیک می کنند و این برنامه اینقدر هوشمندانه کار میکنه که بعد از این از شما می خواد دوستاتون رو هم که عضو نیستن رو دعوت کنین.

    این فقط یک گوشه ای از این اطلاعات ساده بود که توسط یک برنامه خیلی ساده از زیرمجموعه یک ابر برنامه داره ذخیره می شه. حالا شما فرض کنید که همین اطلاعات در وسعت بزرگتر  و حتی اطلاعاتی که شما فکرش رو هم نمی کنید را ذخیره می کند . اطلاعاتی مثل زمان های ورود خروج . مکانی که وارد شدید . اطلاعات داخل سیستم عامل شما و ...

    این ها رو ننوشتم که بترسیم از استفاده از شبکه های اجتماعی . 

    چه بخواهیم و چه نخواهیم شبکه های اجتماعی و اینترنت جزوی از دنیای روزمره ما انسان ها شده.

     

    کلا می تونم بگم شبکه های اجتماعی یعنی بانک اطلاعات شخصی افراد .

    یعنی به گونه ای افراد عضو اون شبکه اجتماعی کالا های تولید شده ،توسط شرکت ها(شبکه های اجتماعی) هستند و این شرکت ها کارشون فروش  اطلاعات این افراد به بازار هدفشون هست.

    آمار هایی مارک رئیس فیسبوک از شبکه اجتماعی تحت سرپرستی خودش داده بود واقعا حیرت برانگیز هست.

     

    خبری که در وبلاگینا خوندم

     فیسبوک از مرز ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه عبور کرده است. حالا بر اساس این آمار به‌راحتی می‌توان بیان کرد از هر ۷ نفر انسان روی کره زمین، دست کم ۱ نفر حداقل ۱ بار در ماه به فیسبوک مراجعه می‌کند.

    ماه ژوئن گذشته بود که فیسبوک بود خبر از عبور مرز ۹۵۵ میلیون کاربر فعال ماهانه را داده بود و بر اساس تخمین‌های گذشته، این شرکت امیدوار بود تا قبل از پایان یافتن سال ۲۰۱۲ بتواند به رکورد ۱میلیارد کاربر برسد.

    مشخصه کاربر فعال ماهانه یکی از مهم‌ترین شاخصه‌ها در اعلام کاربران یک سرویس اینترنتی به حساب می‌آید. اما باید توجه داشت که این میزان شامل حساب‌های تقلبی که این روزها بحث‌های مختلفی را در رابطه با فیسبوک به همراه داشته نیز می‌شود.

    بر اساس گزارش منتشر شده فیسبوک، این شبکه اجتماعی از ماه فوریه سال ۲۰۰۹ تا کنون شاهد ایجاد ۱.۱۳ تریلیون لایک، ۱۴۰.۳ میلیارد ارتباطات دوستی، ۲۱۹ میلیارد تصویر آپلود شده و ۱۷ میلیارد اعلام موقعیت مکانی توسط کاربرانش بوده است.

    بنا به گفته مدیر این شبکه اجتماعی، کاربرانی که از نسخه موبایل وب فیسبوک استفاده می‌کنند بیش از مجموع کاربران اپلیکیشن‌های آیفون و اندروید هستند و همین موضوع نیز سبب شده از چند سال گذشته، توجه فیسبوک بیش از نسخه وب به نسخه موبایل خود معطوف شود.

    مطمئنا طی ماه‌های آینده می‌توان باز هم شاهد افزایش تعداد کاربران فعال فیسبوک بود. باید دید که آیا رقیبان دیگر می‌توانند به این میزان از کاربران طی سال‌های آینده بشوند یا خیر.

    ------

    اطالاعات بالا واقعا فوق قابل تصور هست 1 میلیارد کابر فعال ماهیانه رقم واقعا حیرت انگیزی هست. واقعا برام جای تعجب داره چطور می شه اینهمه پهنای باند رو و هزار تا چیز دیگرو خیلی راحت تامین کرد.