March 2009

  • شبکه های اجتماعی

    فیس بوک برای خانواده های ایرانی.

    با فرند فید زندگی آنلاین اجتماعی خود را متمرکز کنید.

    توئیتر سرویس اجتماعی برتر بین ایرانی ها است.

    مايكروسافت در فكر خريد سهام فيس بوك.

    احتمالا شما هم به تازگی با چنین تیتر هایی بر خورد کرده اید پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

    چند سالی هست که شبکه های اجتماعی  به طور جدی در حال رشد هستند. در این پست قصد دارم شما دوستان را با شبکه های اجتماعی اشنا کنم و در اخر از شما می خواهم تا در نظر سنجی شرکت کنید.

    در حال حاضر بحث شبکه های اجتماعی مثل فرندفید، فیس بوک ،یاهو 360 ،توئیتر در ایران بسیار بالا هست این را می توان از رشد سریع گروه های اینترنتی فارسی زبان در این شبکه ها رامشاهده کرد.

    تحلیل من از شبکه های اجتماعی

    social network ها عموما مکان های خیلی جذابی هستند با جدید ترین تکنولوژی های روز دنیا برنامه نویسی شده اند. برای قسمت قسمت ان برنامه ریزی شده است بسیار بسیار هدفمند پیش می روند. شبکه های اجتماعی هم همانند بسیاری دیگر از سایت ها برای کسب درامد ساخته شده اند با ان هزینه های سرم سام اور اداره چنین سایت هایی مسلما سازندگان انها نیامده اند که ضرر کنند پس انها زمینه ای را فراهم خواهند کرد که بتوانند از کاربرانشان در جهت منافع خودشان استفاده کنند. اما امکاناتی را که چنین سایت های ارائه می دهند انقدر زیاد و جذاب هست که دیگر فراموش می شود که چنین سایت هایی از کاربرانشان استفاده می کنند در حقیقت ماهیت اکثر سایت ها همین هست تقریبا هیچ سایتی را نمی توان دید که در پی استفاده ای نباشد یک سری از سایت ها خوب هدفشان کسب پول هست یک سری دیگر هم دنبال موارد دیگر هستند.نمی خواهم در اینجا شبکه های اجتماعی را زیر سوال ببرم شبکه های اجتماعی انقدر جذابیت دارند که این هایی که اشاره کردم در ان گم می شود.

    چندی پیش مطلبی را در رابطه با فیس بوک می خواندم که چند صد نفر بر روی طراحی وب سایتش ،چندین هزارنفر ساعت وقت انالیز و طراحی ان صرف شده است . برای رنگ بندی سایت از بهترین و نخبه های روانشناسی رنگ استفاده کرده اند. این ها رو می توان به شدت در فیس بوک دید. خوب تمام این موارد هزینه های بالایی دارد.

    مسئله ای که در حال حاضر بشدت می توان در این سایت ها دید میزان حضور بیشتر کاربر در این سایت ها می باشد. یعنی در حال حاضر بیشتر رقابت بین سایت های شبکه های اجتماعی در مسئله حضور بیشتر کاربران در این سایت ها هست. خوب مسلما این حضور باید با ارائه امکاناتی جذاب تر برای کاربران محیا شود.

    به طورکلی این قدر جذابیت در شبکه های اجتماعی وجود دارد که کاربری که حتی برای اولین بار به این سایت ها سر می زنند چندین ساعت را در این سایت ها خواهد ماند . در حال حاضر جذابیت ،جنگ بین شبکه های اجتماعی هست.

    متاسفانه یا خوشبختانه رشد این شبکه ها بسیار سریع هست. اصولا چنین سایت هایی برای جوامعی مثل ما جز ضرر شاید چیزی نباشد. صحبت من کلی هست خوب مسلما خیلی ها هستند که از این شبکه به بهترین نحو ممکن استفاده می کنند. اما خیلی ها به دنبال سواستفاده از حضور این همه کاربر که کاملا سرگردان در این شبکه ها هستند می باشند.

    شبکه های اجتماعی به خودی خود بسیار مفید هستند اما همانطور که گفتم همیشه کسانی از این موقعیت ها سو استفاده می کنند این خود ما هستیم که باید از این شبکه ها در جهت انچه خودمان از ان انتظار داریم استفاده کنیم.

    راستش را بخواهید من اصلا موافق شبکه های اجتماعی بدین صورت که در ایران از ان استفاده می شود نیستم.

    متاسفانه در حال حاضر به اینترنت و جامعه استفاده کننده ان بسیار کم توجهی می شود. به وضوح می توان این را دید. کافی است از کسی که تازه به دنیای اینترنت امده است سوالی بپرسید. هرکسی را که می بینی به دنبال فیلتر شکن هست، اگر از او بپرسی که به چه سایت هایی سر می زنی جواب های خیلی جالبی می دهند. متاسفانه در سازمان های دولتی ما چنین مواردی بسیار می توان مشاهده کرد. فقط کافی هست کمی به این جامعه ای که اغلب جوان هستند اموزش داده شود و به انها استفاده صحبح را یاد داد.

    متاسفانه چیزی که دیده می شود این هست به یکباره سایتی را که طرفدارانش زیاد می شود فیلتر می شود. به نظرم این رویه، رویه غلطی هست. همیشه ساده ترین راه انتخاب می شود فیاتر شدن راهی موقت هست امروز این سایت بسته می شود خوب مسلما فردا هم یک سایت دیگر باز می شود.

    پیشنهادم این هست که به جای فیلتر کردن این نوع سایت ها مسئولین فرهنگی هم به این سایت ها بیایند اجازه ندهند که اشخاص سواستفاده گراستفاده کنند و بیایند از این فضا که فراهم شده ( این همه جوان مشتاق را که هیچ وقت نمی توان این گونه یکجا دید را به اهداف خوشان هدایت کنند)  به نفع خود استفاده کنند.

    پژمان عزیز دریک وجب خاک اینترنت هم در این رابطه خیلی زیبا نوشته است : عمر زیادی از شبکه های اجتماعی نمی گذرد. همین چند سال پیش بود که سایتی به نام ارکات بوجود اومد و ما یاد گرفتیم که میشه یک پروفایل برای خود درست کرد و سپس دوستانمون رو هم اونجا به لیست اضافه کنیم. طبیعتا مثل هر پدیده و سایت جدید دیگری هرکسی به نوعی از ارکات استفاده می کرد که عده اکثریت صرفا به خاطر ارضای حس فضولی، وقت تلف کردن، دیدن عکسهای خصوصی دیگران که توسط خود صاحبانش منتشر شده بود، گذاشتن پیغام و به قولی وقت هدر دادن در آن گردش می کردند.

    بسیاری به خاطر این قضیه وقت تلف کردن و عدم درک استفاده اصولی از ارکات از این سایت زده شدند. البته در این میان نباید از امکانات محدود آن زمان ارکات هم چشم پوشی کرد که باعث هرج و مرجی در پروفایل یک شخص می شد. اینجا بود که سر و کله شبکه های اجتماعی دیگر پیدا شد.

    مای اسپیس، غول شبکه های اجتماعی آمریکایی با دادن سرویس ها و خدمات بیشتر مانند ترغیب به استفاده از موزیک، رادیو اینترنتی، پادکست، آپلود عکس و غیرو باعث شد تا عده بیشتری به سمت شبکه های اجتماعی بیایند و در واقع یک کانال ارتباطی قوی با دیگران ایجاد کنند. در این بین سایتهای دیگری پیدا شدند که سعی کردند بر روی یک بازار و یا مخاطب خاص تمرکز کنند و سرویس های مورد نیاز آنها را فراهم بیاورند که مهمترینشان سایت linkedin است که یک شبکه اجتماعی برای ایجاد پروفایل تخصصی زندگی شغلی شماست.

    نهایتا جنگ بین شبکه های اجتماعی با ورود فیس بوک سمت و سویی دیگر گرفت و اساسا به عنوان یک پلتفرم برای وصل کردن شخص دنیای حقیقی به یک آواتار دنیای دیجیتال و تحت پوشش دادن فعالیتهای او آغاز به کار کرد و همین طور که می بینیم داره با قدرت تمام پیش میره تا از سایر شبکه های اجتماعی پیشی بگیره.فیس بوک با آنکه یکی از قدرت های آن ایجاد پروفایلهای تر و تمیز و دادن امکانات مناسب برای چیدمان متعلقات کاربر که شامل گروه ها، عکس ها، ویدئوها و غیرو است اما آمار و ارقام نشون میدن که بازهم کاربران دچار یه دلسردی از این شبکه اجتماعی شدن. این در حالیست که حتما از دوستان خود شنیده اید و یا حتی خود شما گله کرده اید که نه من دیگر هرگز در یک شبکه اجتماعی جدید ثبت نام نمی کنم اصلا به چه درد می خورد و حتی بسیاری هستند که هیچ گونه اکانتی در یکی از شبکه های اجتماعی ندارند. به راستی چرا چنین است؟

    جواب سوال شما بسیار آسونه اما متاسفانه بشر چون اصولا به شلختگی و عدم مدیریت زمانی زود عادت می کنه نوع استفاده از شبکه های اجتماعی نیز براش به جای استفاده مفید، عذاب مطلق میشه. از دیدگاه من در یک نگاه برای استفاده از هر سرویس وب دو و یا سرویس اینترنتی به صورت کلی باید از خودتان بپرسید چرا می خواهید از این سرویس استفاده کنید؟ چون همه دارند و شما هم باید داشته باشید؟ چون حضور دیجیتال مهم است و نباید از غافله عقب نماند؟ چون می توانید در یک شبکه اجتماعی با دیگران صحبت بکنید و عضو گروه های مورد علاقه تان شوید؟ و بسیاری سوالات دیگر همگی به شما کمک می کنند که بفهمید کجای کار اشکال دارد.

    بگذارید مثالی از خودم بزنم. من دوستان بسیاری دارم که در جای جای این کره خاکی قرار دارند. ارتباط تلفنی به دلیل هزینه و یا تفاوت ساعت شبانه روزی مقدور نیست. من این دوستان را در جاهای مختلف آشنا شدم و می خواهم باهاشان در تماس باشم. چگونه؟ راه های قدیمی از چت و ایمیل میشود نام برد اما به دلایلی که از حوصله این بحث خارج است این دو کانال ارتباطی، مناسب برای این کار نیستند. من جایی را می خواستم که بدانم فلان دوستم در چه اوضاع احوالیست(این رو از به روز رسانی موقعیتش در فیس بوک می فهمم بدون آنکه حتی با او چت کرده باشم) من می خواهم بدونم که کجا کار می کنه و یا به چه موسیقی علاقه داره و از این قبیل.

    شبکه اجتماعی به من کمک می کنه تا ارتباط خودم رو با دوستانم نگاه دارم و حتی اگر وقت صحبت کردن با اونها رو ندارم اما به یمن نگاه کردن به پروفایلشان متوجه بشوم که در چه وضعی هستند. اینجاست که من برای خودم این سرویس را هدفمند کرده ام. روزی یک بار به مدت چندین دقیقه سرکشی می کنم و چنانچه فکر کنم عکسی و یا مطلبی برای دوستانم جالب باشد آنجا آپلود می کنم و سپس به کارهای روزانه ام می رسم.

    در این میان سلیقه و هدف شخص صاحب پروفایل در اینکه چه کسی را دوست بنامد متفاوت است. بسیاری از کاربران هر کسی رو که فقط نامی از او شنیده باشند به پروفایل خود اضافه می کنند. حتما آدمهایی رو دیدید که 500 نفر یا 1000 نفر دوست دارند. مثلا فرض کنید خوانندگان یک وبلاگ رو که بخوان به عنوان دوست به پروفایل نویسنده آن اضافه بشند. اینجاست که کاربر تصمیم می گیره مرزی گذاشته بشه بین علاقه مندان و دوستان و چنانچه شبکه اجتماعی مورد نظر نتونه چنین خواسته ای رو برآورده کنه، باعث ایجاد دردسر برای کاربر خواهد شد. مثلا در فیس بوک می توان با ایجاد یک گروه علاقه مندان رو به سمت عضو شدن در آنجا سوق داد تا به عنوان دوست نادیده به دایره دوستان اضافه کرد. به هر حال این تصمیمی است که شما باید بگیرید و به نظر میرسه در بین کاربران ایرانی قضیه رودربایستی باعث میشه که بسیاری فقط به خاطر اینکه فکر می کنن غیر اخلاقی است، به در خواست شخصی نادیده جواب مثبت داده و او را به عنوان دوست به پروفایل خود اضافه می کنند. بحث من اینجا نوجوانان هم نیستند که طبیعتا دوست دارند با نشان دادن شماره دوستان پروفایل خود به دیگران پز بدهند که آری من 3000 دوست دارم. چرا که نوجوانان به دلیل آغاز هویت بخشی ذاتیشان، در گروه تعریف می شوند و نه به عنوان یک شخص منحصر از این رو آنها سعی می کنند تا آنجا که می شود خودشان را در گروه های مختلف عضو کنند. بحث من اینجا آدمهای بزرگسالی بودند که این قضیه برایشان به طور کل حل شده است.

    عصر حاضر، عصر انفجار اطلاعاته و ما هر روزه زیر بمباران اطلاعاتی هستیم. طبیعتا هرچه بیشتر بیاموزیم که چطور از خدمات جدید به سود خود استفاده ببریم، وقت بیشتری را می توانیم برای استراحت در نظر بگیریم. هرچند باید اذعان کنم که بهینه کردن ساعات کاری و وقت کاری ممکنه باعث بشه که در این تله بیفتیم که وقت اضافی را به کارهای جدیدتر اختصاص بدهیم که کاری بس اشتباهه. مدیریت زمانی و قراردادن هرچیزی جای خود بسیار مهمه. مثلا اگر قراره روزی یک بار فیس بوک رو سر بزنید، حتما فقط یک بار سربزنید و یا اگر قراره روزی 10 ساعت کار کنید، بعد از ساعت کاری دیگه هرگز به کار فکر نکنید تا ذهن شما استراحت کنه برای یک روز کاری دیگر.

    خوب سری به سایت خوب ویکی پدیا می زنیم  وبا هم می خوانیم :

    شبکه های اجتماعی یا social network چیست؟

    یک شبکه‌ی اجتماعی یک ساختار اجتماعی است که از گره هایی(که عموما فردی یا سازمانی هستند) تشکیل شده است که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصل اند ، برای مثال : قیمت ها ، الهامات ، ایده ها و تبادلات مالی ، دوست ها ، خویشاوندی ، تجارت ، لینک های وب ، سرایت بیماری ها ( اپیدمولوژی ) یا مسیرهای هواپیمایی. ساختارهای حاصل اغلب بسیار پیچیده هستند. تحلیل شبکه های اجتماعی روابط اجتماعی را با اصطلاحات گره و رشته می نگرد. گره ها بازیگران فردی درون شبکه ها هستند و رشته ها روابط میان این بازیگران هستند. انواع زیادی از رشته ها می تواند میان گره ها وجود داشته باشد . تحقیق در تعدادی از زمینه های آکادمیک نشان داده است که شبکه های اجتماعی در بسیاری از سطوح به کار گرفته می شوند از خانواده ها گرفته تا ملت ها و نقش مهمی در تعیین راه حل مسائل ، اداره کردن تشکیلات و میزان موفقیت افراد در رسیدن به اهدافشان ایفا می کند.

    در ساده ترین شکل یک شبکه ی اجتماعی نگاشتی از تمام رشته های مربوط ، میان گره های مورد مطالعه است . شبکه ی اجتماعی هم چنین می تواند برای تشخیص موقعیت اجتماعی هر یک از بازیگران مورد استفاده قرار گیرد. این مفاهیم غالبا در یک نمودار شبکه ی اجتماعی نشان داده می شوند که درآن گره ها ، نقطه ها هستند و رشته ها ، خط ها هستند.

    فضاي‌ مجازي مجال شكل‌گيري اجتماعات جديد از كاربران را فراهم مي‌كند. از زمان تونيس (Tonnies) و تلاش او براي تعريف دو گونه تجمع انساني يعني "اجتماع" در مقابل "جامعه" (گزلشافت و گمنشافت) به بعد همه متفكران علوم اجتماعي و فرهنگي "رو در رو بودن"، "محدوديت تعداد"، و "ابتناء بر روابط عاطفي و نه روابط عقلاني را از خصائص بنياني "اجتماع" عنوان كرده‌اند.

    هر چند روابط كاربران فضاي مجازي رابطه‌اي با واسطه است و نه رو در رو، بسياري از مطالعه كنندگان اينترنت تمايل دارند از اصطلاح "اجتماع" براي اشاره به جمع كاربران استفاده كنند.

    در اين ميان تلاش‌هاي متعددي در حال انجام است تا حوزه و دامنه معنايي كاربردهاي جديد اين اصطلاح را براي اشاره به تجمعات كاربران فضاي مجازي، روشن سازد. ازجمله مي‌توان به تلاش‌هاي خانم شلینی ونچرلی اشاره كرد.

    نظرات ونچرلي در سايت USINFO ارائه شده است. او به شبكه‌ها و سازمان‌هاي رسمي كه به سامان بخشيدن به روابط و مقررات ارتباطاتي در فضاي مجازي اشتغال دارند مي‌پردازد و در ادامه به موضوع اجتماعات كاربران و خصوصيت هاي آنها اشاره مي‌كند.

    شبکه های اجتماعی برپایه اینترنت از قبیل facebook.com و myspace.com در بین جوانان آمریکایی محبوبیت به سزایی کسب کرده‌اند. این شبکه‌های اجتماعی درعین حال که فضاهایی هستند که درآنها افراد دوستان جدیدی پیدا می‌کنند و یا دوستان قدیمی خود را در جریان تغییرات زندگی شان قرار می‌دهند، مكان‌هايي براي تبادل نظر هستند که در آنها جوانان عقاید و نظرات خود را با هم به اشتراک می‌گذارند.

    این قابلیت که یک جوان بتواند با امثال خود در کشورهای دیگر جهان ارتباط برقرار كند باعث می‌شود تا این شبکه‌ها به مکانی تبدیل شوند که در آنها ايده‌هاي جدید معرفی مي‌شوند و مورد بحث قرار می‌گیرند.

    شبكه‌هاي اجتماعي اینترنتی در دنيا

    استفاده از خدمات شبكه‌هاي اجتماعي، روزبه‌روز محبوبيت بيشتري پيدا مي‌كند. در گذشته سايت‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي، بعد از پرتال‌‌هاي بزرگي مثل ياهو يا ام‌اس‌ان موتورهاي جستجو مثل گوگل، تبديل به پراستفاده‌ترين خدمت اينترنتي بودند اما به تازگی این رویه برعکس شده و شبكه‌هاي اجتماعي به سرعت درحال پیشی گرفتن از سایت های یاهو و گوگل و ... هست.

    خيلي از نهادهاي مختلف جهاني و اينترنتي با اهداف گوناگون كه مهم‌ترين آنها تجاري و تبليغاتي است، دست به‌راه‌اندازي شبكه‌هاي اجتماعي زده يا درصدد خريد سهام مهم‌ترين شبكه‌هاي اجتماعي دنيا هستند؛ مثل رقابت اخير گوگل و مايكروسافت برسر سايت ماي‌اسپيس و فيس‌بوك.

    در رقابت ماي‌اسپيس، پركاربرترين سايت شبكه اجتماعي دنيا گوگل و در رقابت برسر فيس‌بوك، مايكروسافت برنده‌شد. ضمن اينكه ياهو هم بعد از راه‌اندازي نه‌چندان موفق «360درجه»، به دنبال راه‌اندازي يك شبكه اجتماعي ديگر به‌اسم «مش» است .

    ناسا هم براي جذب جوانان علاقمند به موضوعات هوافضا، یک شبکه اجتماعی را بر پایه استانداردهای نسل آینده وب و تنظیمات سایت خود راه اندازی کرد.

    این شبکه اجتماعی جدید که ماي ناسا نام دارد، بخش‌های بسیار پیشرفته‌ای دارد که کاربران می‌توانند از طریق آنها تصاویر و تفکرات خود را درباره موضوعات فضايي با سایر کاربران به‌اشتراک بگذارند. ماي ناسا یک نمونه بسیار اصلی از شبكه‌هاي اجتماعی است و یک محیط مجازی را می‌سازد که در آن کاربران می‌توانند تمام موضوعات و مقولات مورد نظر و شخصی خود را جمع‌آوری کنند.

    کاربران می توانند در این شبکه اجتماعی جدید برای خود وبلاگ درست کنند و از وبلاگ‌هایی نظیر وبلاگ یکی از مدیران ناسا که روایت بسیار شگفت‌انگیزی را از ماموریت‌های فضایی خود نقل کرده‌است، استفاده کنند.

    شبكه‌هاي اجتماعي، به‌خصوص آن‌هايي كه كاربردهاي معمولي و غيرتجاري دارند، مكان‌هايي در دنياي مجازي هستند كه مردم خود را به‌طور خلاصه معرفي مي‌كنند و امكان برقراري ارتباط بين خود و همفكرانشان را در زمينه‌هاي مختلف مورد علاقه فراهم مي‌كنند. البته در بعضي از اين موارد مثل ماي‌ناسا سمت و سوي اصلي اين علايق (فضا) مشخص است.

    به نظر مي‌رسد شبكه‌هاي اجتماعي در اينترنت، در آينده بيش از اين‌ هم اهميت پيدا مي‌كند. اين شبكه‌ها هم‌اكنون هم روز‌به‌روز محبوب‌تر مي‌شوند. با شبكه‌هاي اجتماعي، ديگر افراد براي پيداكردن همفكران خود در موارد گوناگون تنها نيستند؛ يك دوست آرژانتینی براي تحليل بازي‌هاي بوكاجونيورز، يك دوست سوئدي براي صحبت در مورد فناوري اطلاعات، يك دوست فرانسوي براي صحبت در مورد فيلم‌هاي سينماي مستقل يا يك دوست مصری براي بحث در مورد مسائل خاورميانه.

    مسلما در دنياي حقيقى هيچ‌گاه افراد علاقه‌مند، موضوعات موردعلاقه خود را به اين گستردگى نمى‌يافتند. اين دليل و شايد دلايل مشابه اين، سرويس‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي را به يكي از مهم‌ترين اركان اينترنت در دو، سه سال اخير تبديل كرده‌است.

    فهرست پركاربر‌ترين شبكه‌هاي اجتماعي در زیر و اینجا می توانید ببینید.

    نام موضوع کاربر
    My Space عمومي- آمريكاي شمالي 253,145,404
    Face Book عمومي-آمريكاي شمالي 175,000,000
    Orkut عمومي 67,000,000
    HI5 عمومي &0000000080000000.00000080,000,000
    Windows Live Space عمومي / وبلاگ مايكروسافت 120,000,000
    Classmates همكلاسي‌هاي قديمي &0000000050000000.00000050,000,000
    bebo عمومي / كشورهاي مشترك‌المنافع انگليس &0000000040000000.00000040,000,000
    Xanga عمومي و وبلاگ &0000000027000000.00000027,000,000
    Flixster فيلم‌هاي سينمايي 36،000،000
    Tagged عمومي 70,000,000
    Netlog عمومي 42,000,000
    Reunion دوستان قديمي و خانواده 51,000,000
    Friendster عمومي 26،000،000
    Cyworld عمومي / كره‌اي‌ها 21،000،000
    Friends Reunited دوستان قديمي 19،000،000
    LinkedIn تجارت 16،000،000
    Black Planet عمومي / سياهان 16،000،000
    imeem موسيقي، عكس، ويديو 16،000،000
    Plaxo تجارت 15،000،000
    Last.fm موسيقي و كليپ 21,000,000
    Fotolog عكاسي 13،000،000
    LiveJournal وبلاگ 13،000،000
    badoo عمومي / اروپا 12،000،000

    آدرس‌های برخی شبکه های اجتماعی اینترنتی

    در اینجا نشاني بعضی از سايت هايي که در زمینه ترکیب و ارتقاء ارتباطات اجتماعی موجود و همچنین تشکیل گروه های اجتماعی جدید هستند را مشاهده می كنيد. این سايت ها از جمله شبكه هايي هستند که با سرعت در اینترنت در حال رشد بوده و نشان دهنده پدیده ای غیر معمول به نام اعتبار روز افزون اجتماعی هستند.

    myspace یک گروه اینترنتی است که در آن شما می توانید با دیگر دوستان رفقای خود آشنا شده و در عین حال فضایی اختصاصی را در اختیارتان قرار می دهد تا در آن عکسها، ژورنال ها و سلایق خود را با شبکه ای در حال گسترش از رفقای مشترک خود به اشتراک بگذارید.

    facebook فهرست راهنمای اجتماعی که به افراد اجازه می دهد تا اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این آدرس همچنین به افراد کمک می کند تا به آن بخش از اطلاعات که بیشترین ارتباط با فرد را داراست، دسترسی داشته باشند.

    در سايت craigslist شما مي‌توانيد به مواردي از قبيل؛ بازارها، طبقه‌بندي انجمن‌هاي محلی، كاريابي، مسكن، لوازم و خدمات، آگهی، فعالیت‌های اجتماعی، دوستيابي، مشاوره و اطلاعات اجتماعي و بسیاری از اطلاعات دیگر را بدست آورید.

    wikipedia بزرگترین دایره المعارف مرجع در اینترنت است، ويكي پديا دایره المعارف رايگان و بصورت اشتراکی توسط مردم سرتاسر جهان نوشته می‌شود.

    dailykos فضای اینترنتی آزادی خواهانه جهت تفسیرهای سیاسی و به تحرک وا داشتن آراء و عقاید و townhall فضای اینترنتی محافظه کارانه جهت تفسیرهای سیاسی و به تحرک وا داشتن آراء و عقاید است.

    سايت ourstory نيز این امکان را فراهم می سازد تا افراد بتوانند داستان ها و خاطرات خود را نگهداري و با هم به اشتراک بگذارند و همچنین روابط بین خود را از راه یادآوری، نوشتن و به اشتراک گذاشتن خاطرات مهم، توسعه دهند.

    شبكه‌هاي اجتماعي اینترنتی در ايران

    حدود 4 سال پيش بود كه مفهوم شبكه‌هاي اجتماعي به‌طور گسترده با حضور اوركات در ميان كاربران ايراني رواج پيدا كرد و در مدت كوتاهي آن‌قدر سريع رشد كرد كه پس از برزيل و آمريكا، ايران سومين كشور حاضر در اوركات شد.

    اما درهمان زمان شايعاتي هم رواج پيدا كرد كه نسبت به عضويت در اين انجمن هشدار دادند. مي‌گفتند كه گوگل (گرداننده اوركات) از اين طريق به اطلاعات شخصى، علايق و نظرات و ارتباطات خصوصى افراد دست پيدا مى‌كند و ممكن است اين كار باعث ازبين‌رفتن امنيت شخصى افراد شود.

    چندی پیش دادگاهی در برزیل، از گوگل تقاضاي اجرای محدودیت‌هایی در سرویس اوركات كرد تا گروه‌هاي نژادپرستانه از اوركات حذف شوند. البته گوگل از اجرای اين تقاضا سرباز زده ‌است.

    گوگل اعلام كرده چون سرورهای گوگل كه مرتبط با اوركات هستند، در آمریكا قرار دارند، كلیه امور مربوط به آن مطابق قوانین آمریكا بوده و نمی‌توان قوانین برزیل یا سایر دولت‌ها را در آن دخیل كرد اما گروه‌های خاصی را كه بر خلاف قوانین داخلی اوركات بوده‌اند، شناسایی و بسته است.

    هرچند كه ياهو 360 هنوز مورد استفاده قرارمي‌گيرد، اما كاربران ايراني به سراغ سايت‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي كمتر معروف و حتي شبكه‌هاي اجتماعي ايراني مي‌روند.

    با نگاهي به تعداد كاربران 24 شبكه اجتماعي پرطرفدار دنيا (جدول)، به آساني مي‌شود ميزان تاثيرگذاري اين شبكه‌ها را درك كرد. اين شبكه‌ها مجموعاً بيش از يك ميليارد كاربر دارند و اگرچه تعامل زيادي بين كاربران آنها هست، اما به‌هرحال رقم فوق‌العاده‌اي است.

    سری هم می زنیم به پست یک فتحی در مورد شبکه های اجتماعی :

    احتمالا اکثر شما با مفهوم شبکه اجتماعی آشنا هستید. ولی این بار می خوام یک تعریف دقیقتر از شبکه اجتماعی ارائه کنم. ممکن است شما نتوانید دانسته هایتان را این گونه ارائه کنید. این مقاله برای ارائه برخی از اطلاعات من درباره این شبکه ها دارد. از این مقاله بعدا به عنوان مرجع شبکه های اجتماعی استفاده می کنم

    شبکه اجتماعی

    وقتی صحبت از شبکه اجتماعی می شود باید به کامیونیتی یا همان جامعه کاربری هم اشاره کرد. در حقیقت یک شبکه اجتماعی سایت یا مجموعه سایتی است که به کاربرانی که دوست دارند علاقه مندی ها ، افکار، فعالیتهای خودشان را با دیگر به اشتراک بگذارند و دیگران هم با آنان به اشتراک بگذارند ( برای همین است که یک وبلاگ یک شبکه اجتماعی نیست زیرا نویسنده وبلاگ درمورد دانستن اطلاعات خوانندگان گرایشی ندارد ولی وبلاگستان را می توان یک شبکه اجتماعی خاص دانست). در کل شبکه های اجتماعی سایتهایی هستند که از یک سایت ساده مانند موتور جستجوگر با اضافه شدن یک امکاناتی مانند چت و ایمیل و … و چیزهای دیگر خاصیت اشتراک گذاری را به کاربران خود ارائه می دهند. جدیدا شبکه های اجتماعی تخصصی برای این امر راه اندازی شده است مثل فیس بوک که ما در اینجا بیشتر به آن می پردازیم.

    اپلیکیشن ، ویجت ، سرویس

    بالاخره هر شبکه اجتماعی یک سری خدماتی را ارائه می دهد! برای خنده که به یک شبکه اجتماعی نرفته اید J این خدمات هر چیزی می تواند متناسب به امکانات سایت باشد. حالا شبکه های بزرگ و معتبر چه کاری می کنند. می گویند که کاربر خودش از بین خدمات ممکن نیازهایش را انتخاب کند. ما از طریق اپلیکیشن ها یا هر اسم دیگری که می شود روی آنان گذاشت این خدمات را ارائه می دهیم. برای همین اگر در جایی به نصب اپلیکیشن اشاره شد منظور استفاده از خدمات سایت است.

    جامعه کاربری

    جامعه کاربری که بعضی ها ازش به کامیونیتی نام می برند یعنی یک حساب سر انگشتی! از کاربران یک سایت. هر چقدر به اشتراکات ما نزدیکتر باشد کامیونیتی مناسبتری است. اگر مثلا جامعه کاربران سایت کلوب را در نظر بگیریم با جامعه کاربری مای اسپیس جامعه کاربری کلوب با مثلا سیصدهزار نفر از جامعه 300 میلیونی مای اسپیس بهتر است چرا که جامعه مای اسپیس اکثرا آمریکایی هستند و به علتهای زیادی ما نمی توانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. البته این یک حالت خیلی مهم هم دارد! جامعه اورکات از نظر فارسی زبانان بسیار بیشتر است از مای اسپیس ولی باز هم جامعه مای اسپیس بهتر است. دلیل آن هم این است که اورکات نمی تواند بیش از مای اسپیس ما را به دیگر افراد مشابه نزدیک کند. در ضمن جامعه کاربری بیشتر هم ویژگی مهمی است که اورکات به هیچ عنوانی حرفی در مقابل مای اسپیس ندارد. بنابر این این بار حجم جامعه کاربری موثرتر است.

    دلایل برتری یک سرویس

    یک سرویس شبکه اجتماعی می تواند از دو طریق بر حریفان برتری یابد. یکی اپلیکیشن ها یکی کامیونیتی. هر جامعه ای که خدمات بهتری ارائه دهد پیروز است. برای همین هم هست که سایتهایی مانند فیس بوک برنامه نویس برای ارائه خدمات در فیس بوک تربیت می کند. در ضمن اگر سایتی هزاران خدمات هم ارائه کند ولی شما در آن تنها کاربر باشید ارزشی ندارد.

    در سری بعدی از سلسله مطالبم در مورد شبکه های اجتماعی به معرفی یکی از این شبکه ها می پردازم
    ایا به نظر شما شبکه های اجتماعی خوب هستند یا بد؟
  • جای هیچکس را هیچکس نمیتواند پر کند !

    امروز روز تولدم هست روز های تولد من هیچ فرقی با روز های عادی ندارد آدم هایی هستند که روز تولد یا شب تولد ندارند هر روز از آمدن خود شادند، فقط به روز تولد خود بسنده نمیکنند، سعی می کنم من هم از همان هایی  باشم که شب تولدم  همه شبهاست! باید قدر خودم را بیشتر بودنم....فقط همین 6.1.1366 ساعت 6 بعد از ظهر بچه ای به دنیا امد بیمارستان مردم مکان به دنیا امدنش هست وحال نمی دانم چه سری پشت این عدد 6 هست باورکردنی نیست در طول یکسالی که مطلب می نویسم در این وبلاگ تاحالا 66 تا پست نوشتم 6 صفحه درست کرده ام و 206 تا کامنت برای وبلاگم گذاشته اند امروز وقتی به داشبرد وبلاگ برای نوشتن اومدم این اعداد را دیم، برابم خیلی جالب بود. نمی دونستم عدد 6 مثل عدد 7  برای خودش  عالمی داره :دی [caption id="" align="aligncenter" width="300" caption="22 سال از زندگی ام گذشت. از این به بعد با تلاش بیشتر, زندگی بهتری را برای خودم رقم خواهم زد"]22 سال از زندگی ام گذشت به امید تلاش بیشتر و زندگی بهتر[/caption]
  • سال نو و زندگی نو

    خورشید اگر  گرم تماشای تو نیست

    دلگیر مشو  ز پشت کـوه آمده است

    فکر می کردم اینجا از این به بعد برام یجایی که حرف های دلم را خواهم نوشت اما نمی دانم چرا اینقدر بی حوصله شده ام حال و حوصله نوشتن را ندارم اما تمام تلاشم را می کنم که از این به بعد بنویسم

  • عاشقان عیدتان مبارک

    بوی عید میاد همه در نکاپو ،همه در حال اماده کردن خودشان برای سال جدید، خیابان ها مماو از ادمهایی که برای خرید سال نو امده اند.

    خدایا

    سال پیش سال خوبی بود سالی پر از تجربه های جدید من سال 87 رو سال تجربه می نامم.

    برای سال اینده خیلی برنامه ها در سر دارم. امید وارم سال اینده یک سالی فراموش نشدنی البته از نوع خوبش برای همه و اللخصوص برای خودم باشه.

    این اخر سالی کار کردن در شرکت نوید ایرانیان و اشنا شدن با دوستان خوبی مثل پرویز اریا و نوید رئیسی و ... نوشتن مقاله درباره جوملا در سایت گروه نرم افزاری جوملا برام خیلی خوب بود یک تجربه جدبد بود وامید وارم بهتر از این هم باشه.

    بالاخره در سال 87 فارغ التحصیل شدن ار موسسه اموزش عالی شهید اشرفی اصفهانی بنظرم  یک شروع برای تلاش بیشتر هست وتلاش برای مدارج بالاتر درتحصیل خواهد بود.

    طراحی 14 وب سایت از جمله موارد مهمی بود که در سال 87 صورت پذیرفت هرچند طراحی هایی که انجام در حد تیم ملی افتضاح  بود ولی از این به بعد طراحی هایی خواهم کرد که بتونم از اون ها برای مسابقه جهانی طراحی وب بفرستم(این یک رویا نیست :دی).

    از جمله موارد خیلی مهم برایم رفتن به سرزمین وحی بود. سرزمینی رویایی، سرزمینی متفاوت با انجه تا به حال دید بودم . خانه خدا ، مکه فراموش نشدنی ترین خواهد بود نماز خواندن در کنار بقیع در مسجد النبی را هیچ وفت فراموش نخواهم کرد14 روز فراموش نشدنی 14 روزی که باور نمی کردم انجا را ترک خواهم کرد. روز هایی که توی خواب دیگر نمی بینم.

    خلاصه اینقدر تجربه های زیادی در امسال کسب کردم  که شاید سالیان سال از انها یاد کنم ولی باید از این تجربه ها برای اینده درس بگیرم .

  • خستگی

    وای که چقدر خیستم ابن چند وقت از زمانی که رفتم سر کار همش بیرونم زودتر از ساعت 9 دیگه نیومدم خونه فقط 1-2 بار اون هم اتفاقی ساعت 7 رسیدم . سر بد دوراهی قرار گرفتم نمی دونم کدوم کارو انجام بدم می خوام برم بشینم درسم رو بخونم کارشناسی یه جای خوب در بیام نمی دونم کار ارشاد رو ادامه بدم یا کار جوملا را خیلی دوست دارم روی یک سیستم مدیریت محتوای دیگه رو ادامه بدم. دلم می خواد با یکی بشینم صحبت کنم یکی که فقط حرف هامو بشنوه.
  • طراحی

    اگر شما می خواهید:

    برای سیستم مدیریت محتوای خود قالب طراحی کنید؟

    اگر می خواهید قالب انتخابی خود را فارسی کنید؟

    اگر به دنبال یک قالب زیبا برای سیستم مدیریت محتوای خود هستید؟

    اگر برای مجله خود می خواهید یک صفحه ارایی متفاوت داشته باشید؟

    اگر می خواهید یک کارت ویزیت حرفه ای برای خود طراحی کنید؟

    کافیست فرم زیر را پر کرده تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

    [contact-form 2 "خدمات"]

  • محیط کار

    یکی از ارزوهام اینه که بتونم یک شرکت خیلی خوب و ایده ال داشته باشم اما خوب لازمش اینه که خودم اول از همه جایی کار کنم که تقریبا به اون ایده ال هام نزدیک باشه. شرکت گسترش فضای مجازی نوید ایرانیان  ی همان جوملا که به تازگی در ان مشغول به کار شدم خوب تخصص اصلیشون مربوط به وب هست واقعا برام جالب هست که یه شخص می اید یک شرکت تاسیس می کنه بدون هیچ هدفی بدون هیچ برنامه ریزی احساس می کنم هیچ هدفی هیچ برنامه ای انگار در این شرکت وجود ندارد انگاری علی اللهی دارن کار می کنند چشم به امید دارند فقط اما خوب چند پروژه ای که بزرگی که تونستند درست کنند مثل بانک سرمایه و ساجد , ...باعث شده که کمی بهشون اعتماد کنند. خوب شرکت خوبی هست اما کار کنانش هیچ انگیزه ای برای فعالیت ندارند این خیلی عذابم می داد در این دو روزی که رفتم کار کردم حس می کنم سطح اطلاعات من در مورد جوملا خیلی بالاتر از همه اون افراد هست. امید وارم احساس هایی که در مورد این شرکت دارم غلط باشه.
  • وردپرس چیست؟

    خوب نوبتی هم که باشه می رسیم سر معرفی وردپرس این سیتسم محبوب وبلاگ نویسان در سراسر دنیا. ورددپرس سیستمی متفاوت با سیستم های مدیریت محتوای دیگر می باشد. سیستمی برای مدیریت یک وبلاگ،سیستمی که می توان به جرات گفت بهترین سیستم برای کسانی هست که می خواهند بدون دردسر فقط وبلاگ بنویسند. wordpress-logo همانطور که در وبسایت وردپرس فارسی توضیح داده: وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ - فوتوبلاگ - پادکست - گالری و ... بسازید. وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند. دو هدف اصلی سازندگان وردپرس راحتی کاربر در کار با این سیستم و رعایت استاندارد های جهانی هست. بهمین منظور شاید شما امکاناتی را که در یک CMS مشاهده می کنید بطور تمام و کمال در وردپرس نمی بینید. به همین منظور سازندگان وردپرس با کد نویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و API های فراوان برای توسعه دهندگان این امکان رو ایجاد کرد که دیگران بتوانند براحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس بکنند. وردپرس در ادامه راه پروژه موفق b2 می باشد که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس توسط Christine Selleck دوست مت مولوگ ( توسعه دهنده اصلی وردپرس ) پیشنهاد و از آن روز تا الان وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است ( اینجا را ببینید ). وردپرس هم اکنون از جهتی نمادی از وب۲ و از جهتی دیگر نمادی از اپن سورس محسوب می شود. مطلب بالا ودرپرس چیست در وبسایت وردپرس فارسی بود. انصافا تیم وردپرس فارسی از جمله تیم های بسیار خوب و موفق در اوپن سورس بوده است. تیم وردپرس فارسی وردپرس را به خوبی فارسی سازی و توسعه داده است ، اما متاسفانه در بعضی موارد برخی از کلمات بسیار بد ترجمه شده است. اگر چه وردپرس تمامی امکانات مورد نیاز یک وبلاگ نویس را فراهم ساخته هست اما شما می توانید در اینجا با دنیایی بیکران از پلاگین های زیبا و مفید برای این سیستم مدیریت محتوا پیدا کنید. یکی از جذابترین بخض های وردپرس بخش قالب ان هست. طراحی قالب برای وردپرس از ساده ترین مواردی هست که شما می توانید به سرعت یاد بگیرید و برای وبلاگ خود قالب طراحی کنید باور ندارید عیبی ندارد فقط کافی هست این مطلب را بخوانید تا خودتان کاملا سادگی طراحی قالب وردپرس را درک کنید. یکی از امکاناتی که من در کمتر سیستم مدیریت محتوایی دیدم سیستم بروزرسانی خودکار در وردپرس هست بطوری که شما فقط با چند کلیک می توانید وردپرس خودتان را اپدیت کنید. درنگاه اول وقتی وارد بخش مدیریتی وردپرس می شوید با محیطی کاملا متفاوت با محیط های دیگر سیستم های مدیریت محتوا مواجه خواهید شد. محیطی کاملا یوزر فرندلی محیطی جذاب وچشم نوازی را خواهید دید اما اگر تازه وارد هستید به شدت احساس می کنم توی ذوقتان خواهد خورد وردپرس اگر چه خیلی زیباست اما گزینه ای زیاد در صفحه اصلی یک کاربر عدی را گمراه خواهد. اگر وردپرس فارسی را نصب می کنیداز دیدن کلماتی چون جفنگ و امثال این تعجب نکنید عادت خواهید کرد و فقط با کمی وقت گذاشتن می توانید لذت کار کردن با وردپرس را خواهید چشید. یکی از عمده ایراد هایی که می توان به وردپرس گرفت سنگینی بخش مدیریت ان می باشد بطوریکه اگر از خطوط اینترنت پرسرعت استفاده نمی کنید باید چند دقیقه ای برای باز شدن بخش مدیریت ان صبر کنیداما نگران این مشکل نباشید مشکلی نیست که وردپرس برای ان راه حلی در نظر نگرفته باشد وردپرس برای این منظور با کمک گوگل نرم افزاری ارائه کرده است که شما با نصب ان دیگر هیچ نیازی به ورود به بخش مدیریت ندارید و فقط لازم هست که نرم افزار گوگل گیرز را اجرا کنید و مطلب خود را به سادگی هرچه تمام تر انتشار دهید.

    وردپرس دنیایی داردمفاوت با انچه تجربه کرده اید، به شما از همینجا پیشنهاد می کنم به دنیای وردپرس قدم بگذارید

  • کویر مصر ایران

    هفته قبل هفته خیلی سختی بود برام چونکه از اصفهان که برگشتم شب ساعت 1 بود رسیدم ساعت 5 روز سشنبه باید بلند می شدم برم به سمت دانشگاه شریف برای رفتن به روستای مصر خوب تقریبا خیلی راحت رسیدم به دم در دانشگاه اولین نفری بودم که رسیدم ساعت 7 بود تفریبا چند مین بعد یواش یواش بچه ها می اومدند. خوب خیلی خسته بودم رفتن به اصفهان  و اون بدون خوابیدن . اصفهان که می خواستم برم چون جلوی اتوبوس بودم اصلا خوابم نمی برد راننده خواب بود هرچند لحظه یه بار بلند می شد یه چک می زد توی گوشش تا خوابش نبره واقعا ترسیده بودم از این که تصادف کنیم چون بعضی مواقع واقعا انحراف های بدی می داشت راننده طوری که با صدای رفتن روی خط مرزی جاده هم بیدار نمی شد واقعا مونده بودم چه کار باید بکنم. خوب رفتیم به کویر واقعا خیلی خوش گذشت . اما به کجور نوشهری که با بچه های نهال 2 سال پیش رفتم نمی رسید ولی باز خیلی حال داد. از فردا می رم سره کار کمی دلهره دارم . بالاخره این وبلاگ نوشتن ها و کار با جوملا جواب داد یکی هم من رو بالاخره کشف کرد :دی در اولین فرصتی که بتونم عکس های مصر رو بگیرم حتما اینجا اپلود می کنم حال عجیبی دارم دلهره ای در وجودم هست که نگو و نپرس خیلی حال کردم از محیط کارم بنظرم خیلی خوب می رسه امید وارم فقط یه تصور نباشه.